YEM MİKROSKOPİSİ EĞİTİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Birliğimiz, USSEC ve Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü işbirliğinde, İncekaralar firmasının teknik desteği ile 11-12 Nisan 2019 tarihlerinde, Gıda Kontrol Laboratuvarlarında görev alanlar, yem fabrikalarının kalite kontrol biriminde çalışanlar ve akademisyenlerin katıldığı yem mikroskopisi konusunda uygulamalı bir eğitim Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarında gerçekleştirilmiştir.
Eğitim, Barselona Üniversitesinden konu uzmanları Roser Sala Pallares ve Ana Cristina Barroeta Lajusticia tarafından verilmiştir.
Eğitimde, yem sanayinde yem mikroskopisinin pratik yönleri, mikroskopi yöntemi ile yem maddelerinin ve yabancı maddelerin tanımlanması, tahıllar ve yan ürünlerinin incelenmesi, bitkisel ve hayvansal protein kaynaklarının tespiti, lifli yem maddelerinin görünümleri ile mineraller için hızlı/spot testler konularında bilgiler verilerek uygulamalar yapılmıştır.
Katılımcıların beğenisi kazanan başlangıç seviyesinde verilen bu eğitimin ilerleyen günlerde daha ileri seviyelerde verilmesi kararlaştırılmıştır.