TÜRKİYEMBİR, TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ İLE BİR ARAYA GELDİ



TÜRKİYEMBİR, TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Başkanımız Ülkü Karakuş, yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte 14.08.2018 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya gelerek, sektörümüzün durumu ve sorunları hakkında bilgi verdi.

Ülkü Karakuş, yem sektöründe alım satımın durduğuna dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, yem sanayiinde endişeye mahal vermeyecek şekilde ticaretin devam ettiğini, kur artışlarından dolayı sektörümüzün yükü %30 artmasına rağmen fiyat artışlarının %10-15 civarında tutulduğunu dile getirdi.

Üreticinin mağdur edilmeyeceğini ifade eden Karakuş, sektörde benzer sıkıntıların daha önce de yaşandığını ve elbirliğiyle üstesinden gelindiğini vurguladı.

Ayrıca, arpa ve yemlik buğday kullanımındaki artışından dolayı TMO’nun bu yıl daha erken karar alarak yurt dışından hammadde temini konusunda hazırlıklı olmasının sektör açısından faydalı olacağını belirtti.

Karakuş, bazı hammaddelerde hala %18 olan KDV oranının düşürülerek sektörün üzerindeki yükün hafifletilmesini talep etti.

Sayın Pakdemirli ise sıkıntılarla ilgili olarak “Türkiye büyük bir ülke, bize güvenin” diyerek,  dile getirilen taleplerimiz konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

İlgili haber için tıklayınız.